Włosi zdają sobie sprawę z tego, jak jeść. Być może właśnie dlatego, że używane przez nich kompozycje są świeże, aromatyczne i solidne dla każdego. Stereotypowa kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem jedzenia – ogniskuje się na prostych, oczywistych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania wskazują, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować poprawę utraty wagi, poprawniejszą kontrolę poziomu cukru we krwi i obniżenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest także smakowite i oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie tylko smakują niesamowicie, jednak także są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.
kuchnia włoska w Krakowie
Spójrz na parę poniższych elementów, jakie stanowią treść kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!
Oliwa z oliwek
Jest to niemalże niezbędne wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się w trakcie przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest sowita w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak również witaminę E i inne zdrowe związki, które zmniejszają stan zapalny.
Restaurants near Main Market Square
Pomidory z puszki
Rześkie pomidory są wyśmienite, niemniej jednak te z puszki mogą sprawić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niesłychanie ważne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, chorobami serca i osteoporozą i mogą działać jako silne przeciwzapalne związki.
Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą przeszłość zagospodarowania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, jaki przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to właśnie dzięki czemu krew ma prawo płynąć bez ograniczeń), sprawia powstawanie naczyń krwionośnych i hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku niosą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą zatrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem oraz zniżyć poziom glukozy we krwi w celu słabnięcia ryzyka cukrzycy.